Loading…

Veilig en gezond naar de gewichtsconsulent

Laatste update: 15-1-2021

Sinds 15 december bevindt Nederland zich opnieuw in een lockdown. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor een bezoek aan de gewichtsconsulent. 

Als vereniging stelden we aan het begin van de coronaperiode een richtlijn ‘Handelen in de praktijk inzake Covid-19’ op, kort gezegd: het 'Coronaprotocol’. Uitgangspunt daarbij is dat we de richtlijnen van het kabinet, RIVM en het ministerie van VWS volgen. Ook in deze nieuwe strenge lockdown, die vooralsnog ingepland staat tot en met 9 februari, blijft dit van kracht.

Praktijken gesloten...
Dit betekent dat het tot en met 9 februari 2021 niet mogelijk is om een face-to-face afspraak te maken met een BGN-gewichtsconsulent. De 'fysieke deuren' van de gewichtsconsulentenpraktijk blijven gedurende die tijd gesloten. Dat geldt ook voor groepsbijeenkomsten, workshops, lezingen of andere activiteiten op locatie.

Maar mogelijkheden genoeg!
Dat betekent zeker niet dat je niet terecht kan bij de BGN-gewichtsconsulent. Neem contact op met de gewichtsconsulent bij jou in de buurt voor begeleiding op afstand, dat wil zeggen: telefonisch of virtueel/digitaal. Veel van onze gewichtsconsulenten hebben in het afgelopen jaar hun begeleiding daar al op aangepast. 

Juist NU aan je gezondheid werken! 
Het coronavirus heeft ons allemaal bewuster gemaakt van onze leefstijlkeuzes en gezondheid. We weten niet precies wat de relatie is tussen het virus en overgewicht, maar het staat als een paal boven water dat een gezond gewicht een absoluut pluspunt is. Wij geloven dat het juist nu een goed moment om de stap te zetten naar de gewichtsconsulent om te werken aan een gezonder gewicht en jezelf goed te voeden en sterk(er) uit deze periode te komen.

Bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen als de situatie in Nederland en/of de Nederlandse wet- en regelgeving veranderd.