Loading…

Veilig en gezond naar de gewichtsconsulent

Na de eerste maanden van lockdown en zware restricties bevinden we ons nu in een fase waarin we langzaam terug hopen te gaan naar ‘het nieuwe normaal’: met inachtneming van de 1,5 meter en de gezondheidscheck is er weer veel meer mogelijk.

Hoe zit het met het bezoeken van een gewichtsconsulent in deze periode? Wat als je nu juist graag aan de slag wilt met je gewicht?

Als vereniging stelden we een richtlijn ‘Handelen in de praktijk inzake Corona’ op – ons ‘Coronaprotocol’ - op het moment dat de crisis begon. Het uitgangspunt was daarbij dat we de richtlijnen van het RIVM en het ministerie van VWS volgen. Later volgde de routekaart voor de heropening. Ook toen pasten onze richtlijn aan om aan te sluiten bij deze nieuwe fase. 

Zoals gezegd: de restricties zijn verder opgeheven en daarbij kunnen we ook onze richtlijn versoepelen. Dat gezegd hebbende, hebben we gezondheid hoog in het vaandel staan en zetten we ons nog steeds in om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. 

BGN-gewichtsconsulenten houden daarom momenteel de volgende regels in acht: 

• We houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
• We schudden geen handen
• We werken voorlopig alleen op afspraak om te voorkomen dat er veel mensen tegelijk in de praktijk zijn.
• Gewichtsconsulenten die zelf klachten hebben houden de praktijkdeuren gesloten en houden na het beëindigen van de klachten twee weken quarantaine aan.

Hygiëne en veiligheid
We zijn ons bewust dat gewichtsconsulenten als professionals de taak hebben om te zorgen dat het virus zich niet verder verspreid. Daarom houden we in de komende maanden vast aan de hygiëneregels uit de ‘originele’ Corona-richtlijn en intensiveren we de reguliere schoonmaakmomenten. 

Juist nu aan je gezondheid werken! 
Het coronavirus heeft ons allemaal bewuster gemaakt van onze leefstijlkeuzes en gezondheid. Enkele weken geleden verschenen de eerste berichten dat het overgrote deel van de coronapatiënten op de IC’s overgewicht had. Uit onderzoek bleek dat ernstig overgewicht (BMI 30 ) zelfs voorkwam bij 1 op de 3 patiënten. 
We weten niet precies wat de relatie is tussen het virus en overgewicht, maar het staat als een paal boven water dat een gezond gewicht een absoluut pluspunt is. Wij geloven dat het juist nu een goed moment om de stap te zetten naar de gewichtsconsulent om te werken aan een gezonder gewicht en jezelf goed te voeden. Je vindt de dichtstbijzijnde gewichtsconsulent hier.

Veranderende wereld
We zijn ons ervan bewust dat deze situatie snel verandert. Op het moment dat je dit bericht leest, kan de informatie helaas weer verouderd zijn. We doen ons best om correct en snel te handelen wanneer er nieuwe adviezen of richtlijnen uitgebracht worden.