Loading…

Veilig en gezond naar de gewichtsconsulent

Laatste update: 17-11-2020

Nu we te maken hebben met een tweede (gedeeltelijke) lockdown kun je je afvragen of je je wel kunt aanmelden bij gewichtsconsulent mogelijk is. Het antwoord daarop is ja! Veel van onze gewichtsconsulenten begeleiden online (virtueel) en als je inderdaad naar de praktijk komt, dan geldt ons praktijkprotocol om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen.

Als vereniging stelden we aan het begin van de coronaperiode een richtlijn ‘Handelen in de praktijk inzake Corona’ op. We noemden dit ook wel ons ‘Coronaprotocol’. Ook nu (september-oktober 2020) is het uitgangspunt dat we de richtlijnen van het RIVM en het ministerie van VWS volgen. 

De BGN-gewichtsconsulent heeft gezondheid hoog in het vaandel staan. Het is de basis achter alles wat we doen. Ons mission statement is:

Gezondheid en vitaliteit dragen bij aan geluk en vrijheid. 
Wij geloven dat er altijd een keuze is voor positieve verandering. 

We schrijven niet voor niets: altijd, en dus ook in tijden van corona. Natuurlijk nemen wij ook onze verantwoordelijkheid en zetten we ons zoveel mogelijk in om verspreiding van het virus te voorkomen. Daarom houden we de volgende regels in acht bij elk bezoek en bij ieder consult:

  • We houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
  • We schudden geen handen
  • We werken voorlopig alleen op afspraak om te voorkomen dat er veel mensen tegelijk in de praktijk zijn.
  • Gewichtsconsulenten die zelf klachten hebben (of waarbij leden van hun huishouden klachten hebben) houden de praktijkdeuren gesloten en houden na het beëindigen van de klachten tenminste 10 dagen quarantaine aan.

Hygiëne en veiligheid
We zijn ons bewust dat gewichtsconsulenten als professionals de taak hebben om te zorgen dat het virus zich niet verder verspreid. Daarom houden we in de komende maanden vast aan de hygiëneregels uit de ‘originele’ Corona-richtlijn en intensiveren we de reguliere schoonmaakmomenten. 

Juist NU aan je gezondheid werken! 
Het coronavirus heeft ons allemaal bewuster gemaakt van onze leefstijlkeuzes en gezondheid. Enkele weken geleden verschenen de eerste berichten dat het overgrote deel van de coronapatiënten op de IC’s overgewicht had. Uit onderzoek bleek dat ernstig overgewicht (BMI 30 ) zelfs voorkwam bij 1 op de 3 patiënten.

We weten niet precies wat de relatie is tussen het virus en overgewicht, maar het staat als een paal boven water dat een gezond gewicht een absoluut pluspunt is. Wij geloven dat het juist nu een goed moment om de stap te zetten naar de gewichtsconsulent om te werken aan een gezonder gewicht en jezelf goed te voeden. Je vindt de dichtstbijzijnde gewichtsconsulent hier.

Bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen als de situatie in Nederland en/of de Nederlandse wet- enregelgeving veranderd.