
Dé site voor iedereen die
bewust met voeding bezig is.
Een echte smaakexplosie
Midden-oosten stoofpot

Dit recept is voor 4 personen
1 ui3 teentjes knoflook
1 pakje gerookte tofu a 150 g
400 g pompoen
400 g zoete aardappel
2 tomaten
1 blik bruine bonen
1 blik 400 ml kokosmelk (light)
2 el baharat
1 tl harissa
250 g volkoren couscous
Keukenspullen
stoofpot of diepe hapjespankookpan
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 448Eiwit (g): 18
Vet (g): 14
Verzadigd vet (g): 8
Koolhydraten (g): 57
Vezels (g): 14
Zout (g): 1
Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig ziet en het lekker begint te geuren. Voeg vervolgens de baharat kruiden, de harissa en de tofu toe. Bak dit 1 à 2 minuutjes. Voeg alle overige ingrediënten toe en giet de kokosmelk er bij.
Laat dit alles zachtjes pruttelen tot de pompoen en zoete aardappel gaar zijn. Dit zal zo’n 20 minuten duren. Mocht je de pompoen en zoete aardappel uit de vriezer gebruiken dan is het al eerder gaar. Prik gewoon even met je vork erin om te kijken hoe het er bij staat.
Maak de couscous klaar volgens de verpakking. Serveer naast de stoofpot.