Loading…

Recepten Overzichtspagina

Meer hoofdgerecht

Meer recepten

Een echte smaakexplosie

Midden-oosten stoofpot

Dit recept is voor 4 personen
1 ui
3 teentjes knoflook
1 pakje gerookte tofu a 150 g
400 g pompoen
400 g zoete aardappel
2 tomaten
1 blik bruine bonen
1 blik 400 ml kokosmelk (light)
2 el baharat
1 tl harissa
250 g volkoren couscous
Keukenspullen
stoofpot of diepe hapjespan
kookpan
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 448
Eiwit (g): 18
Vet (g): 14
Verzadigd vet (g): 8
Koolhydraten (g): 57
Vezels (g): 14
Zout (g): 1

Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig ziet en het lekker begint te geuren. Voeg vervolgens de baharat kruiden, de harissa en de tofu toe. Bak dit 1 à 2 minuutjes. Voeg alle overige ingrediënten toe en giet de kokosmelk er bij.

Laat dit alles zachtjes pruttelen tot de pompoen en zoete aardappel gaar zijn. Dit zal zo’n 20 minuten duren. Mocht je de pompoen en zoete aardappel uit de vriezer gebruiken dan is het al eerder gaar. Prik gewoon even met je vork erin om te kijken hoe het er bij staat.

Maak de couscous klaar volgens de verpakking. Serveer naast de stoofpot.