
Dé site voor iedereen die
bewust met voeding bezig is.
Lekker snel!
Indiase currysoep met kikkererwten

Dit recept is voor 4 personen
1 grote ui, gesnipperd300 g (1 blik) kikkererwten, uitgelekt
400 g (1 blik) tomatenblokjes op sap
400 ml water
2 tl kruidenbouillonpoeder
2 tenen knoflook of 1 tl knoflookpoeder
2 tl kerriepoeder
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemberpoeder of geraspte verse gember
1/4 tl chilivlokken
200 g diepvries doperwtjes
Keukenspullen
Diepe hapjespan, stoofpan of soeppan met dikke bodemstaafmixer
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 400Eiwit (g): 18
Vet (g): 10
Verzadigd vet (g): 1
Koolhydraten (g): 49
Zout (g): 1,5
Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak de ui een paar minuten tot hij bruin begint te worden. Doe de kikkererwten, tomaten, water, bouillonpoeder en kruiden erbij en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de laatste 5 minuten ook de doperwtjes toe en laat ze meekoken.
Pureer met de staafmixer een kwart tot een-derde van de soep, zodat hij lekker dik wordt. Serveer eventueel met volkorenbrood of papadums (glutenvrij).