Loading…
Voeg wat kip toe ter variatie

Couscoussalade met gegrilde groenten

Dit recept is voor 4 personen
2 courgettes (ong. 500 g)
2 paprika's (ong. 240 g)
10 zongedroogde tomaatjes
150 gram couscous of bulgur
300 ml groentebouillon
1 bosui
1 el olijfolie
Keukenspullen
2 bakplaten
bakpapier
kommetje
bakkwastje
oven
saladekom
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 465
Eiwit (g): 18,5
Vet (g): 5
Verzadigd vet (g): 1
Koolhydraten (g): 80
Vezels (g): 12
Zout (g): 3,5

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed 2 bakplaten met een stuk bakpapier. Snijd de courgette in dunne plakjes (ongeveer 1/2 cm) en de paprika in dunne repen. Leg alles in één laag op de bakplaat.

Doe wat olijfolie in een kommetje en bestrijk de groenten licht met een kwastje met olijfolie. Bestrooi alles licht met wat zout. Dan kunnen de bakplaten voor ongeveer 30 minuten in de oven. De groenten worden op deze manier licht gegrild. Verwarm 300 ml water en los hier een 1/2 tablet groentebouillon in op.

Schenk de bouillon over de couscous en sluit de kom af met een deksel zodat het water warm blijft en het vocht goed kan worden opgenomen. Na ongeveer 10 minuten schep je het goed door met een vork zodat het weer mooie korreltjes zijn. Als de groenten gegrild zijn, laat deze dan enigszins afkoelen.

Snijd ze in kleinere stukken en meng deze door de couscous. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en ook deze kunnen door de salade. Maak alles af met wat ringetjes bosui.