Loading…
Bananenbrood maar dan anders

Smeuïge volkoren bananenmuffins

Dit recept is voor 10 personen
3 middelgrote zeer rijpe bananen, fijngeprakt
65 g 100% pindakaas
60-80 ml ongezoete sojamelk of halfvolle koemelk
130 g volkoren tarwemeel
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
3 el zaden of fijngehakte noten
Keukenspullen
Oven
Beslagkom
Muffinvormpjes (of muffin bakvorm)
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 160
Eiwit (g): 5
Vet (g): 7
Verzadigd vet (g): 1
Koolhydraten (g): 18,5

Genoeg voor 10 muffins.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de fijngeprakte bananen met de notenpasta en de melk tot de notenpasta helemaal opgelost is. Doe het meel en de overige ingrediënten erbij en meng goed. Voeg eventueel een scheutje extra melk of water toe als het mengsel te droog is. Het moet een dik smeuïg beslag worden.

Vet de muffinvormpjes in met wat olie en giet het beslag erin. Strooi de zaden of noten erover. Bak de muffins gaar in 18-20 minuten. De muffins zijn gaar als je er een prikker in kunt steken die er schoon uitkomt.