Loading…

Recepten Overzichtspagina

Meer hoofdgerecht

Meer recepten

Lekker het hele jaar door

Broccolistamppot

Dit recept is voor 4 personen
1 stronk broccoli (ca. 500 g)
250 g aardappels
500 g pastinaak
1 groentebouillontablet
6 a 7 salieblaadjes
2 el pijnboompitten (of walnoten)
50 g blauwe kaas (danish blue of roquefort)
1 el olijfolie
Keukenspullen
Grote kookpan of stamppotpan
Oven
Stamper/staafmixer
Koekenpan
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)

Energie (kcal): 391
Eiwit (g): 16
Vet (g): 17,5
Verzadigd vet (g): 5,5
Koolhydraten (g): 36
Vezel (g): 12
Zout (g): 3

Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stam en snij deze ook in kleine blokjes. Snijd de pastinaak in kleine blokjes. Kook de broccoli, aardappels en pastinaak in water met de groentebouillon gaar: dit duurt zo'n 20 minuten en alles kan dus in één pan.

Als de groenten en aardappels zacht zijn, giet het vocht af, bewaar een beetje kookvocht voor als de stamppot te droog is. Stamp alles fijn met een stamper of een staafmixer. Verwarm een klein scheutje olijfolie en bak de salieblaadjes kort aan in de olie. Giet de gebakken salieblaadjes met de olijfolie in de stamppot en roer dit goed door.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel de stamppot over een ovenschaal, verbrokkel de blauwe kaas en pijnboompitten er bovenop. Laat alles nog doorwarmen en de kaas smelten in de oven (ongeveer 5-8 minuten).