
Dé site voor iedereen die
bewust met voeding bezig is.
Eetbare vakantieherinneringen
Griekse rijst met tomaat en feta

Dit recept is voor 4 personen
300 g zilvervliesrijst300 g kipfilet
1 à 2 tenen knoflook
1 flinke prei
1 pakje tomatenpassata
½ l bouillon
1 flinke ui of 2 kleintjes
3 paprika’s
1 doosje champignons (250 g)
120 g feta
2 tl paprikapoeder
2 tl peterselie
2 el olijfolie
Keukenspullen
Hapjespan / stoofpanVoedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 546Eiwit (g): 33
Vet (g): 16
Verzadigd vet (g): 6
Koolhydraten (g): 64
Zout (g): 3
Snipper het uitje en snijd de paprika, prei en de kip in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kipblokjes rondom gaar. Voeg vervolgens de ui, prei en paprika toe en bak dit 3-4 minuten mee.
Voeg daarna de tomatenpassata, bouillon en de rijst toe en meng alles even goed door elkaar. Laat dit zo lang pruttelen totdat het vocht is verdampt en de rijst gaar is. Vergeet niet om af en toe te roeren.
Voeg ook de kruiden toe. Na ongeveer 20 minuten is het vocht verdwenen en kun je scheppen. Serveer met wat verkruimelde feta.
Lekker met een frisse salade