
Dé site voor iedereen die
bewust met voeding bezig is.
Frisse smaken bij elkaar
Bloemkoolcouscous met zalm

Dit recept is voor 4 personen
1 bloemkool8 el sesamzaad
4 zalmfilets (van ca. 100 g)
1 el olijfolie
300 g maïskorrels, uitgelekt
1 tl gedroogde chilivlokken
1 citroen, uitgeperst en schil geraspt
15 g verse basilicum
Keukenspullen
KeukenmachineKoekenpan
Aluminiumfolie
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 547Eiwit (g): 3
Vet (g): 33
Verzadigd vet (g): 25
Koolhydraten (g): 30
Snijd de bloemkool in roosjes en maal ze fijn in een keukenmachine, je hebt dan de bloemkoolcouscous. Verdeel het sesamzaad over een bord en druk de bovenkant van de zalmfilets in het sesamzaad. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Bak de zalmfilets op de sesamkant 2-3 minuten, draai ze daarna om en bak de andere kant van de zalmfilets tot ze gaar zijn (het is oké als ze nog rosé van binnen zijn). Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bak in de zelfde pan de maïskorrels, de gedroogde chilivlokken en de citroenrasp circa 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool toe en bak deze al roerend in 2-3 minuten gaar. Serveer de zalm op de bloemkoolcouscous en besprenkel de zalm met het citroensap en bestrooi het met de verse basilicum. Lekker met verse sperziebonen.