Loading…
Lekker in voor het weekend!

Bananenbrood met havermout

Dit recept is voor 10 personen
2 eieren
100 g havermout
60 g meel/bloem naar keuze, bijv. speltbloem
50 g walnoten
3 rijpe bananen
1 el speculaaskruiden
Topping: een handje pitten en zaden
Keukenspullen
Cakevorm
Bakpapier
Beslagkom of grote maatbeker
Staafmixer
Spatel
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Voor het hele brood, ca.12 plakjes
Energie (kcal): 1439
Eiwit (g): 44
Vet (g): 53
Verzadigd vet (g): 8
Koolhydraten (g): 184
Zout (g): 0,5

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed je bakvorm met bakpapier of vet het in. Breek de bananen in stukken en doe deze in een kom of grote maatbeker.

Voeg de havermout, meel, eieren en kruiden toe en mix het met de staafmixer. Breek de walnoten in stukken en meng deze er met een spatel door. Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig. Voeg vervolgens eventueel toppings toe.

Bak het bananenbrood in de oven af, dat duurt circa 30 minuten.

 

Tip: Als je er met een satéprikker inprikt en deze komt er schoon uit, is je bananenbrood klaar. Ook lekker als brunchgerecht tijdens de feestdagen!