Loading…
Ratatouille

Ratatouille

Een ultiem zomers gerecht!
Dit recept is voor 4 personen
1 ui, in snippers
2 tenen knoflook
1 grote aubergine, in blokjes
1 courgette, in plakjes
1 rode paprika, in stukjes
500 g tomaten, in vieren
50 ml vloeibare margarine
1½ tl Provençaalse kruiden
Verse basilicumblaadjes
Keukenspullen
Braadpan
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 195
Eiwit (g): 4
Vet (g): 14
Verzadigd vet (g): 2
Koolhydraten (g): 11
Zout (g): 1

Verhit ongeveer 20 g (ongeveer 2 eetlepels) vloeibare margarine in een braadpan en fruit hierin de uiensnippers tot ze glazig zijn op een middelhoog vuur. Pers de teentjes knoflook uit boven de uiensnippers en fruit deze 1 minuut mee.

Voeg de rest van de vloeibare margarine toe en bak op hoog vuur de aubergineblokjes al omscheppend 5 minuten mee. Voeg de courgette en de paprika toe en laat dit alles ongeveer 10 minuten mee fruiten, schep het zo nu en dan even om.

Voeg als laatste de tomaten en de gedroogde Provençaalse kruiden toe en laat alles nog eens 5 tot 10 minuten fruiten, voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Strooi voor het serveren nog wat verse basilicumblaadjes over de ratatouille.

Lekker met een stuk volkoren stokbrood, een moot gegrilde tonijn of een stukje vlees van de barbecue.

 

Tip: Je kunt ook zelf Provençaalse kruidenmix maken. Meng daarvoor de volgende kruiden 2 theelepels rozemarijn, 2 eetlepels marjolein, 2 eetlepels tijm, 1 eetlepel bonenkruid. Dit is voldoende kruidenmix voor 4 keer, bewaar de kruidenmix in een afgesloten potje.