Loading…
Griekse groene bonen: Fasolakia giaxni

Griekse groene bonen: Fasolakia giaxni

Ook lekker als lunch!
Dit recept is voor 4 personen
1 kg sperziebonen
2 uien
1 teentje knoflook, heel fijn gehakt
2 blikken gepelde tomaten (of tomatenblokjes)*
4 el verse gehakte peterselie
snufje suiker
150 g fetakaas
50 ml olijfolie
Keukenspullen
Hapjespan
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 370
Eiwit (g): 14
Vet (g): 22
Verzadigd vet (g): 7
Koolhydraten (g): 22
Vezels (g): 12
Zout (g): 4

Haal de puntjes van de sperziebonen af en breek ze eventueel door midden als ze erg lang zijn. Snijd de uien in kleine blokjes. Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak hierin op LAAG vuur de ui zacht (ze mogen niet bruin worden). Roer regelmatig.

Voeg de fijngehakte knoflook, tomaten (met sap) en een snufje suiker toe en laat de saus koken. Als deze kookt, voeg dan de sperziebonen toe. Zet de deksel op de pan en laat de bonen op laag vuur gaar worden. Kijk zo af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit, zo niet, voeg dan wat warm water toe.

Als de bonen bijna gaar zijn, maak het verder af met peterselie, zout en peper naar smaak.

 

Tip: Dit gerecht smaakt het lekkerst met wat verkruimelde feta en een schaaltje olijven. Meer heb je niet nodig. Veelal wordt dit gerecht ook koud gegeten, dus als je wat over hebt, neem het de volgende dag mee voor de lunch!

* Heb je verse tomaten, bijvoorbeeld uit eigen tuin, dan kun je die ook heel goed gebruiken. Voeg dan wat extra vocht toe.