
Dé site voor iedereen die
bewust met voeding bezig is.
Anders dan anders: met quinoa
Vegetarische chili

Dit recept is voor 2 personen
1 ui2 teentjes knoflook
1 grote winterwortel
2 paprika's
2 blikken kidneybonen
1 blik tomatenstukjes
100 g quinoa
1/2 tl chilipoeder
2 tl paprikapoeder
3 el olijfolie
scheutje citroensap (optioneel)
2 el verse peterselie
Keukenspullen
HapjespanKookpan
Vergiet
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 343Eiwit (g): 15
Vet (g): 10
Verzadigd vet (g): 1,5
Koolhydraten (g): 41
Vezels (g): 14
Zout: (g) 1
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing, giet het af en zet het apart. Snijd de wortels, ui, paprika's en knoflook in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de groenten op middelhoog vuur zachtjes aan, blijf regelmatig roeren.
Spoel de kidneybonen in een vergiet af en laat dit uitlekken. Als de groenten wat zachter zijn geworden, voeg dan de tomatenstukjes en specerijen toe. Laat dit aan de kook komen.
Zet het vuur wat lager, voeg de kidneybonen en quinoa toe en verwarm alles goed door. Snijd de peterselie fijn en voeg dit de laatste minuut samen met eventueel een scheutje citroensap toe.
TIP: deze schotel is eenvoudig van tevoren te maken en mee te nemen naar vrienden. Je kunt ook een grote portie maken en een deel invriezen voor later.