Loading…

Recepten Overzichtspagina

Meer hoofdgerecht

Meer recepten

Stamppot maar dan anders!

Paksoi-stamppot met noten

Dit recept is voor 4 personen
1 ½ kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken
½ tl kerriepoeder
100 g belegen 20+ kaas, in blokjes
2 struiken paksoi
75 g ongezouten cashewnoten, grofgehakt
1 bosui, in ringetjes
125 ml soja cuisine light (of andere plantaardige kookroom)
Keukenspullen
Kookpan voor stamppot
Koekenpan
Steelpan
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 540
Eiwit (g): 18
Vet (g) 19
Verzadigd vet (g): 5
Koolhydraten (g): 70

Kook de aardappelen in een bodempje water. Snijd de stengels en het blad van de paksoi in smalle reepjes. Rooster in een droge koekenpan de cashewnootstukjes lichtbruin. Schep de kerriepoeder erdoor en laat ze op een bordje afkoelen.

Verwarm in een steelpan de kookroom op een laag vuur. Giet de aardappelen af en stamp ze met de kookroom tot een romige puree. Schep de kaasblokjes, de paksoi en wat zout en peper naar smaak erdoor en verwarm de stamppot nog enkele minuten op een laag vuur.

Meng op het laatst de cashewnoten en de bosui en bestrooi hiermee de stamppot.