Loading…

Recepten Overzichtspagina

Meer hoofdgerecht

Meer recepten

Een feestdagentopper!

Citroenzalm met broccolipuree

Dit recept is voor 4 personen
4 stukken zalmfilet van ca. 100 g
3 el citroensap
750 g broccoli
100 ml magere melk
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 bosuitje, in ringen
2 el zonnebloemolie
Keukenspullen
Keukenmachine of blender
Pan met dikke bodem
Koekenpan met anti-aanbaklaag
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 350
Eiwit (g): 27
Vet (g): 24
Verzadigd vet (g): 5
Koolhydraten (g): 7

Wrijf de stukken zalm in met een snufje zout, peper en het citroensap. Laat ze even marineren.
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd ook de stronken in plakjes. Kook de broccoli in ciraca 6 minuten gaar.

Giet af en pureer de broccoli met de melk in de keukenmachine of blender tot een fijne puree. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de knoflook zachtjes tot het gaat geuren.

Roer de broccolipuree erdoor en warm de puree goed door tot hij iets dikker wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de bosui erdoor.

Dep de zalmfilets goed droog en bestrijk ze dun met olie. Bak de filets in een hete koekenpan met anti-aanbaklaag bruin zonder extra olie, de filets mogen van binnen nog rosé zijn. Schep de broccolipuree op vier warme borden en leg de zalmfilets erop.

Lekker met krieltjes met tuinkruiden of zelfgemaakte aardappelsalade. De puree op de foto is met bloemkool en broccoli gemaakt.