
Dé site voor iedereen die
bewust met voeding bezig is.
Simpel en snel
Vega-nasi met gebakken ei

Dit recept is voor 4 personen
1 schaal nasi/bami groenten (500 g)4 el olie
1 bakje tofu roerbakreepjes pittig gekruid
1 zak peen julienne (150 g)
4 eieren
250 g zilvervliesrijst
2 el ketjap manis
Keukenspullen
Wok / hapjespanVoedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 565Eiwit (g): 21
Vet (g): 29
Verzadigd vet (g): 3
Koolhydraten (g): 56
Kook de rijst volgens de algemene bereidingswijze. Verwijder de steel en de zaadlijsten uit de rode peper van het nasi/bami pakket. Snijd deze in dunne ringetjes.
Verhit in een wok 2 eetlepels olie en bak de tofu, de rode peper, de peen en de nasi/bami groenten (zonder de taugé) in vier minuten. Bak in een koekenpan in de rest van de olie vier spiegeleieren.
Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak het geheel 1 minuut. Voeg de ketjap en zout en peper naar smaak toe. Verdeel de nasi over vier borden en leg er een spiegelei op.