Loading…

Recepten Overzichtspagina

Meer hoofdgerecht

Meer recepten

Te maken met allerlei groente (en restjes!)

Variatie-groentesoep

Dit recept is voor 4 personen
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
600 g groente zoals pompoen*, in kleine stukjes/blokjes
1 l groente- of kruidenbouillon (tablet/poeder)
nootmuskaat
4 el demi crème fraîche
1 bosje koriander, fijngehakt
Keukenspullen
Soeppan
Keukenmachine of staafmixer
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
(bij gebruik van pompoen:)
Energie (kcal): 170
Eiwit (g): 3
Vet (g): 11
Verzadigd vet (g): 0
Koolhydraten (g): 14

Verwarm de olie en fruit de ui en de groente circa 5 minuten in de soeppan. Giet de bouillon erbij en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine en breng op smaak met peper. Serveer met een eetlepel crème fraîche per persoon en veel gehakte koriander.

 

* Van heel veel soorten kan makkelijk en snel een soep gemaakt worden. Zo kun je, naast pompoen, ook courgette, wortel, paprika, spinazie, broccoli, bloemkool enzovoorts gebruiken. De soep is ook geweldig bij de lunch of als voorgerecht bij een speciale gelegenheid.