Loading…
Slechts 6 ingrediënten

Mexicaanse tomaten-bonensoep

Dit recept is voor 4 personen
135 g volkorenpasta
1 grote ui, fijngehakt
1 l kippenbouillon
500 ml tomatenpastasaus (potje)
1 pot Mexicaanse bonenschotel (à 375 ml)
2 middelgrote courgettes, grofgehakt
Keukenspullen
Grote (soep)pan
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 275
Eiwit (g): 15
Vet (g): 6,5
Verzadigd vet (g): 1
Koolhydraten (g): 39

Kook de pasta zonder deksel beetgaar en laat goed uitlekken. Doe de ui en 2 eetlepels bouillon in een grote pan en roer op een heet vuur tot de ui zacht is.

Voeg de rest van de bouillon en de tomatensaus toe en laat zo’n 15 minuten koken. Voeg de bonenschotel en de courgettes toe en laat het geheel 10 minuten koken zonder deksel. Voeg de pasta toe en serveer warm.

Heerlijk met meergranenpanini’s, besmeerd met sandwichspread tomaat.

TIP: Deze soep kan een dag van tevoren klaargemaakt worden - of meegenomen worden in een thermoskan voor tijdens een winterwandeling!