Loading…

Recepten Overzichtspagina

Meer hoofdgerecht

Meer recepten

Varkensfilet met mango uit de wok

Varkensfilet met mango uit de wok

Dit recept is voor 4 personen
1 pak zilvervliesrijst
1 mango
2 el zonnebloemolie
300 g magere varkensfiletlapjes, in blokjes
1 zak bami-groenten (500 g)
1 kleine prei, in stukjes
1 teen knoflook, gepeld
0,5 el bruine suiker
0,5 el gembersiroop
1 el azijn
3 el ketjap manis
Keukenspullen
Wok
Knoflookpers
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 565
Eiwit (g): 27
Vet (g): 21
Verzadigd vet (g): 4
Koolhydraten (g): 66

Kook de rijst volgens de algemene bereidingswijze. Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes. Verhit de olie, bak het vlees ongeveer 5 minuten al omscheppend bruin. Haal uit de wok.

Roerbak de groenten in de overgebleven olie al omscheppend circa 5 minuten. Schep het vlees erdoor. Pers de knoflook boven de wok uit. Voeg de suiker toe en wok een halve minuut mee.

Roer de mango, gembersiroop, azijn en ketjap erdoor en verwarm alles nog zo’n twee minuten. Serveer met de zilvervliesrijst.

 

Tip: liever geen varkensvlees? Je kunt ook runderreepjes, wokblokjes of kipfilet gebruiken.