
Dé site voor iedereen die
bewust met voeding bezig is.
Varkensfilet met mango uit de wok
Varkensfilet met mango uit de wok

Dit recept is voor 4 personen
1 pak zilvervliesrijst1 mango
2 el zonnebloemolie
300 g magere varkensfiletlapjes, in blokjes
1 zak bami-groenten (500 g)
1 kleine prei, in stukjes
1 teen knoflook, gepeld
0,5 el bruine suiker
0,5 el gembersiroop
1 el azijn
3 el ketjap manis
Keukenspullen
WokKnoflookpers
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 565Eiwit (g): 27
Vet (g): 21
Verzadigd vet (g): 4
Koolhydraten (g): 66
Kook de rijst volgens de algemene bereidingswijze. Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes. Verhit de olie, bak het vlees ongeveer 5 minuten al omscheppend bruin. Haal uit de wok.
Roerbak de groenten in de overgebleven olie al omscheppend circa 5 minuten. Schep het vlees erdoor. Pers de knoflook boven de wok uit. Voeg de suiker toe en wok een halve minuut mee.
Roer de mango, gembersiroop, azijn en ketjap erdoor en verwarm alles nog zo’n twee minuten. Serveer met de zilvervliesrijst.
Tip: liever geen varkensvlees? Je kunt ook runderreepjes, wokblokjes of kipfilet gebruiken.