Loading…

Recepten Overzichtspagina

Meer hoofdgerecht

Meer recepten

Een zomerse topper

Plaattaart met tomaat en rucola

Dit recept is voor 4 personen
1 pakje hartige taartdeeg (diepvries)
6 el tomatenpassata
½ potje zongedroogde tomaten, in reepjes (bewaar 4 el olie)
1 prei, in ringen
75 g geraspte 30+ kaas, belegen
2 eieren, losgeklopt
2 el balsamicoazijn
6 rijpe tomaten, in partjes
75 g rucola
Keukenspullen
Oven
Bakplaat
Bakpapier
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 540
Eiwit (g): 25
Vet: (g) 34
Verzadigd vet (g): 10
Koolhydraten (g): 27

Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Laat het deeg ca. 5 minuten ontdooien. Bekleed de bakplaat volledig met het deeg en laat de randjes iets overlappen. Druk de randen stevig op elkaar. Vouw de buitenste randen 1 cm naar binnen. Bestrijk het deeg met de tomatenpassata.

Beleg met de zongedroogde tomaat, vervolgens met de prei en strooi er de kaas over. Verdeel het ei gelijkmatig over de taart. Bak de plaattaart ongeveer 30-35 minuten in de oven tot hij lichtbruin kleurt.

Maak een dressing van 3 eetlepels olie (van de zongedroogde tomaat) en 1 eetlepel azijn. Schep de tomaten en de helft van de rucola erdoor. Haal de taart uit de oven en bestrooi met de rest van de rucola en besprenkel met de rest van de olie. Snijd de taart in stukken en serveer met de salade. 

TIP: verpak de warme taart in aluminiumfolie en neem de salade apart mee naar een picknick!