
Dé site voor iedereen die
bewust met voeding bezig is.
Een "sportgerecht"
Bami-soep met paksoi

Dit recept is voor 4 personen
375 g tofu5 el sojasaus
4 el olie
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
2 tenen knoflook
1 rode peper, zonder zaadjes, in reepjes
1 paksoi, in dikke repen
2 l groentebouillon
125 g mienestjes
2 el koriander, grof gehakt
Keukenspullen
Wok of diepe hapjespanKoekenpan
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 378Eiwit (g): 18
Vet (g): 22
Verzadigd vet (g): 3
Koolhydraten (g): 27
Laat de tofu goed uitlekken. Snijd in blokjes en dep droog. Schep de blokjes om met 3 eetlepels sojasaus. Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Fruit de gember, knoflook en rode peper heel kort, zo’n 30 seconden.
Voeg de paksoi toe en roerbak alles zo’n vier minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de mienestjes toe en kook deze in 8 minuten gaar. Trek na 4 minuten de nestjes met een vork los.
Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofublokjes vier minuten knapperig en bruin. Schep de soep over in vier kommen, verdeel de tofu erover. Bedruppel met de resterende sojasaus en garneer met koriander.
Dit is een 'licht' gerecht wat je goed kunt eten vóór of na het sporten.