Loading…

Recepten Overzichtspagina

Meer hoofdgerecht

Meer recepten

De tapenade maak je zelf

Gegrilde tilapiafilet met tapenade

Dit recept is voor 4 personen
4 tilapiafilets van 100 g
4 el olijfolie
3 kleine trostomaten
100 g zwarte olijven, ontpit
1 teentje knoflook, geperst
2 el peterselie, fijngehakt
citroensap
Keukenspullen
grillpan
oliekwastje
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 202
Eiwit (g): 19
Vet (g): 14
Verzadigd vet (g): 2
Koolhydraten (g): 1

Wrijf de tilapiafilets in met zout en peper en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de tilapiafilets in een hete grillpan in 8-10 minuten mooi bruin en gaar, keer ze voorzichtig één keer halverwege om (als je dit vaker doet, heb je de kans dat de filets uit elkaar vallen).

Snijd de tomaten in kleine stukjes. Hak de olijven grof en meng ze in een schaaltje met de tomaat, knoflook en peterselie. Schep er 2 eetlepels olijfolie door en breng de tapenade op smaak met zout en peper. Leg de filets op vier borden en schep de tapenade erop.

Lekker met krieltjes in de schil en sperzieboontjes. Door gebruik te maken van een vistang/-klem of barbecueplaat kunnen de tilapiafilets ook op de barbecue gegrild worden.