Loading…

Recepten Overzichtspagina

Meer hoofdgerecht

Meer recepten

Een zomers visgerecht

Gebakken schol met fruitsalsa

Dit recept is voor 4 personen
4-6 scholfilets (500 g)
1 bakje tropisch fruit: ananas, mango, sterfruit (250 g)
1 bosuitje, in dunne ringetjes
1 el verse munt, fijngehakt
50 g bloem
3 el olie
limoensap
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 220
Eiwit (g): 26
Vet (g): 5
Verzadigd vet (g): 2
Koolhydraten (g): 19

Snij de scholfilets in de lengte door en wrijf ze in met zout, peper en 2 eetlepels van het sap. Laat ze zo 5 minuten liggen.

Snijd het tropische fruit in heel kleine stukjes en meng het in een schaaltje met 2 eetlepels limoensap en versgemalen peper. Schep het bosuitje en de munt erdoor.

Wentel de scholfilets door de bloem, schud de overtollige bloem er weer af. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de scholfilets in 3 à 4 minuten goudbruin en gaar, keer ze één keer halverwege. Leg de scholfilets op 4 warme borden en schep de fruitsalsa ernaast.

Lekker met zilvervliesrijst en peultjes.