Loading…
Lekker voor ontbijt en lunch!

Groenteflensjes

Dit recept is voor 4 personen
1 pak courgette spaghetti
2 zakjes peen julienne
25 g geraspte 30+ kaas
1 el honing
3 eieren
70 g volkorenmeel
125 g linzen (blikje)
Keukenspullen
Beslagkom
Grote hapjespan
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 430
Vet (g): 17
Verzadigd vet (g): 4
Eiwit (g): 24
Koolhydraten (g): 40
Zout (g): 0,5

Doe de courgette, peen, geraspte kaas en honing in een grote kom. Spoel de linzen af in een vergiet en voeg bij het mengsel in de kom. Breek de eieren erboven. Meng alles goed door elkaar.

Voeg het meel toe en spatel alles door elkaar. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote antiaanbakpan. Maak met behulp van een sauslepel porties. Hoe kleiner, hoe makkelijker ze te bakken zijn. 

Bak ze in 3-4 minuten goudbruin, breng op smaak met peper en serveer eventueel met 1 eetlepel Griekse yoghurt.