Loading…

Recepten Overzichtspagina

Meer hoofdgerecht

Meer recepten

Met knapperige boterhammen

Bloemkool-paprikasoep met vegaballetjes

Dit recept is voor 4 personen
1 rode ui
1 grote aardappel
teentje knoflook
2 rode puntpaprika's
1 bloemkool
groente-bouillonblokjes
1 el olijfolie
1 scheutje melk
vegetarische gehaktballetjes
4 volkorenboterhammen
4 el geraspte kaas
Keukenspullen
Oven met grill
Staafmixer
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 355
Vet (g): 12,6
Verzadigd vet (g): 3,3
Eiwit (g): 21,7
Koolhydraten (g): 35,9
Vezels (g): 9,7
Zout (g): 1,7

Snijd de ui, knoflook en paprika. Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Voeg de paprika toe en bak even mee. Voeg de bloemkool toe en zet het geheel onder water (1,5 liter water) en voeg 2 à 3 bouillonblokjes toe.

Voeg de in blokjes gesneden aardappel toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Verwarm ondertussen de grill van de oven voor en bestrooi de volkorenboterhammen met de geraspte kaas. Plaats de boterhammen enkele minuten onder de grill, totdat de kaas is gesmolten en een knapperig korstje vormt.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg een scheutje melk toe en de vegaballetjes. Warm alles nog even goed door. Je kunt de balletjes ook in plakjes snijden als beleg voor de gegrilde boterhammen met kaas.

Weetje: De toevoeging van aardappel heeft een bindend effect op de soep.