Loading…

Recepten Overzichtspagina

Meer hoofdgerecht

Meer recepten

Net als op het Griekse terras

Artisjokken met tuinbonen

Dit recept is voor 2 personen
1 pak diepvries tuinbonen of 450 g verse tuinbonen
1 blik artisjokharten
1 blik tomatenstukjes
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel dille
1 ui, gesnipperd
2 el olijfolie
150 ml water
Optioneel: 20 gram feta per persoon
Keukenspullen
Vergiet
Vijzel
Hapjespan
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
Met feta:
Energie (kcal): 463
Vet (g): 17,5
Verzadigd vet (g): 4,5
Eiwit (g): 25
Koolhydraten (g): 41,5
Vezels (g): 21,5
Zout (g): 4

Zonder feta:
Energie (kcal): 415
Vet (g): 13,5
Verzadigd vet (g): 2,5
Eiwit (g): 21,5
Koolhydraten (g): 41,5
Vezels (g): 21,5
Zout (g): 3

Snipper de ui en fruit deze op middelhoog vuur in de olijfolie wat glazig. Laat de artisjokken uitlekken in een vergiet en snij de harten door de helft. Maal het venkelzaad in een vijzel wat fijn.

Als de ui zacht is geworden kunnen de diepvriestuinbonen, artisjokken, tomatenstukjes en alle kruiden in de pan. Voeg hierbij ongeveer 150 ml water peper/zout naar behoefte.

Laat dit alles op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen en klaar is je vegetarische artisjokken met tuinbonen maaltijd. In Griekenland eten we dit altijd met een stuk fetakaas, probeer eens!

Zonder fetakaas is dit gerecht ook veganistisch.