Loading…
Dé site voor iedereen die
bewust met voeding bezig is.

Laatste nieuws

Hoe verder na de Vitaal Vooruit 1,2,3 campagne?

Van 21 september tot en met 15 november voerden we campagne om je te inspireren en assisteren in het verbeteren van je eetpatroon met onze driedelige dagelijkse uitdaging: 1 handje noten, 2 stuks fruit en 3 ons groente. Inmiddels zit die campagne erop en zit je misschien nog met vragen of heb je ontdekt dat het niet altijd van een leien dakje gaat; je eetpatroon zomaar aanpassen. Laten we van de acties van de afgelopen tijd een blijvend succes maken!

Langzaam gaan we richting het einde van een bewogen jaar. Het coronavirus heeft ons allemaal bewuster gemaakt van onze leefstijlkeuzes en het effect van een goede gezondheid. Met deze campagne hebben we willen laten zien hoe belangrijk een gezond gewicht is en hoe je met een simpele uitdaging, je eetpatroon positief kunt beïnvloeden.

In deze weken heb je ongetwijfeld grote veranderingen doorgemaakt. Wees daar zeker trots op, het is geweldig om voor jezelf te kiezen en goed voor jezelf te zorgen met voeding. Onze uitdaging was niet misselijk – daar zijn we ons van bewust – maar juist door er elke dag weer voor te gaan en dit langere tijd te doen, kun je je eetgewoonten veranderen op de lange termijn. Met alle positieve gevolgen voor je gezondheid. 

Deze campagne heeft je waarschijnlijk ook bewust gemaakt van je ‘valkuilen’ (bij gebrek aan een beter woord): je hebt ontdekt dat je toch niet zo’n fruiteter bent als je dacht, dat je moeite hebt met groente eten op een ander punt van de dag, dan bij je avondeten. Of dat je steevast de noten vergat bij het boodschappen doen. Eindig deze campagneweken dan ook met een zelfevaluatie. Bedenk, of beter nog: schrijf op:

  • Hoe is het gegaan? Wat heb je geleerd van jezelf? Was het gemakkelijk om meer groente te eten, of vergat je juist je fruit?
  • Wat heb je geleerd van onze informatie? Wat sprak je aan en waar had je helemaal niets mee?
  • Welke gezonde gewoontes had je al en welke heb je de afgelopen weken doorgevoerd?
  • Wat zou er beter kunnen? Heb je nog aanvullende informatie nodig?
  • Kun je dit gezonde 1,2,3 ritme langer volhouden? Waarom wel/niet?

Zit je met vragen, ben je op zoek naar persoonlijk advies, of kun je echt niet zonder die stok achter de deur? Weet dat je dan altijd terecht kan bij één van onze 2000 leden.

Het kan ook zijn dat Vitaal Vooruit je heeft doen realiseren, dat afvallen en een gezond gewicht bereiken nu echt een topprioriteit moet zijn, wil jij Vitaal Vooruit kunnen. Mogelijk heeft de campagne ook al een positief effect gehad op je gewicht. De gewichtsconsulent is de professional op het gebied van gewichtsbeheersing. Zo maken we samen Nederland een stuk gezonder: op een vertrouwelijke en professionele manier.

Je vindt de BGN-gewichtsconsulent bij jou in de buurt via onze ledenzoeker. 

Geplaatst op 13-11-2020

Laatste nieuws