Loading…
Dé site voor iedereen die
bewust met voeding bezig is.

Laatste nieuws

Een pittige, goed gevulde bonensoep

 

Een hoogdgerecht voor 2 personen, klaar in 15 minuten

     

Ingrediënten

  • 250 gram prei
  • 100 gram wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 kleine pot witte bonen
  • ½ bosje koriander
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 volkoren boterhammen

 

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en de ui en knoflook in snippers.
  3. Verwarm de olie en bak hierin het korianderzaad 2 minuten.
  4. Voeg de ui en de knoflook toe met de kurkuma en fruit dit even mee.
  5. Voeg de prei, de worteltjes, 400 ml water en het stukje bouillontablet toe.
  6. Verkruimel het chilipepertje erboven. Kook de groente 5 minuten.
  7. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  8. Spoel de witte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
  9. Voeg de witte bonen en de tomaatjes toe aan de soep en warm dit mee.
  10. Was de koriander en knip of snijd de blaadjes klein. Roer op het laatst de koriander door de soep.
  11. Schep aan tafel de yoghurt op de soep en serveer de volkoren boterhammen erbij.

 

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar. Lekker in een eiercurry.

 

bron: Voedingscentrum

Geplaatst op 01-04-2020