Loading…

Lidmaatschapseisen

Kun jij onderstaand lijstje afvinken? Dan ben je van harte welkom als kernlid van de BGN!

 • Een geldig diploma gewichtsconsulent van een door de BGN geaccrediteerde opleiding en een door de BGN goedgekeurd exameninstituut (TCI).
  Let op: Heb je je diploma vóór 01-09-2018 behaald? Dan is het diploma van het opleidingsinstituut voldoende. Is het diploma ná 01-09-2018 behaald? Dan moet het een diploma van exameninstituut TCI zijn. Is het een diploma van LOI of NHA en is het vóór 01-09-2018 behaald? Dan moet er een apart certificaat van de praktijkdag 'Coaching en Gespreksvaardigheden' zijn toegevoegd. 
  Lid worden met een ander diploma dan dat van de opleiding tot gewichtsconsulent is nooit mogelijk, ook niet als het een hoger niveau en/of een vergelijkbare opleiding is. Ook buitenlandse diploma's zijn niet ontvankelijk.
 • Als je zelfstandig ondernemer bent: een inschrijving bij de Kamer van Koophandel met vermelding van de activiteit 'gewichtsconsulent' en de SBI-code 86923, aan te tonen middels een uittreksel van de Kamer van Koophandel;
  óf
  als je in dienstverband werkt als gewichtsconsulent: een kopie van je arbeidsovereenkomst of een arbeidsverklaring van de werkgever, waarin de werkzaamheden als gewichtsconsulent worden vermeld.
 • Voor zelfstandige ondernemers geldt dat zij een geldig btw-nummer moeten hebben.
 • Cliëntbegeleiding volgens de Richtlijnen Goede Voeding, de Voedingsnormen en de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad.
 • Geen verkoop en advisering van afslankproducten en maaltijdvervangers.

Een uitgebreid overzicht van de lidmaatschapseisen is terug te lezen in het lidmaatschapsreglement.

Nog geen diploma? Word aspirantlid!

Ben je nog niet in het bezit van een diploma als gewichtsconsulent, maar wil je al wel een kijkje nemen binnen onze vereniging? Dan is het aspirantlidmaatschap wellicht iets voor jou!