Loading…

Kan ik tijdens de coronacrisis nog naar de gewichtsconsulent?

In deze roerige tijden kun je je afvragen of het verstandig is om een afspraak te maken bij een gewichtsconsulent, of om een reeds gemaakte afspraak door te laten gaan. Als BGN begrijpen we deze zorgen heel goed. We hebben als vereniging een richtlijn opgesteld om de vraag te beantwoorden hoe we het beste kunnen omgaan met het coronavirus (COVID-19) in de praktijk.

Maatregelen ministerie

Het uitgangspunt is dat we de richtlijnen van het RIVM en het ministerie van VWS volgen en houden deze informatie nauwlettend in de gaten.

We zijn ons ervan bewust dat deze situatie snel verandert. Op het moment dat je dit bericht leest, kan de informatie helaas weer verouderd zijn. We doen ons best om correct en snel te handelen wanneer er nieuwe adviezen of richtlijnen uitgebracht worden.

Praktijken open of gesloten?

Er geldt momenteel geen algemeen advies om de gewichtsconsulentenpraktijk te sluiten. Iedere gewichtsconsulent maakt hiervoor zijn/haar eigen afweging. Er zijn gewichtsconsulenten die gesprekken op andere manieren voeren, bijvoorbeeld via e-consult of telefonisch. Heb je een afspraak staan en heb je nog niets vernomen? Neem dan contact op met je gewichtsconsulent.

Verder bevat de richtlijn voor gewichtsconsulenten een aantal hygiëneregels die we graag met je delen:

  • We geven elkaar geen hand
  • We houden gepaste afstand tot elkaar (minimaal 1.5 m)
  • Handen worden regelmatig gewassen

Verspreiding voorkomen

Daarnaast hebben wij de volgende maatregelen aanbevolen, op basis van de huidige richtlijnen, om het virus zo min mogelijk te verspreiden:

  • Cliënten die klachten hebben (hoesten, niezen, verkouden, koorts) moeten niet naar de praktijk komen
  • We adviseren en begeleiden zoveel mogelijk op afstand (videobellen, telefonisch consult)
  • Groepsbegeleidingen worden tijdelijk opgeschort

Het team en het bestuur van de BGN wensen een ieder veel sterkte en gezondheid