Loading…

Het aspirantlidmaatschap

Ben je nog in opleiding tot gewichtsconsulent en wil je ondertussen al lid worden van de BGN? Dat kan! Als je een door ons geaccrediteerde opleiding tot gewichtsconsulent volgt, kun je aspirantlid van onze vereniging worden.

Wat houdt het aspirantlidmaatschap in?

Als aspirantlid bieden we jou de gelegenheid om je al tijdens je opleiding tot gewichtsconsulent te oriënteren op het beroep en het voeren van een praktijk. Ook kun je zo al in een vroeg stadium kennismaken met onze beroepsvereniging. Aspirantlid ben je voor maximaal twee jaar: daarna kun je eventueel overstappen naar het kernlidmaatschap.

Als aspirantlid heb je toegang tot alle BGN-activiteiten, waaronder nascholingsbijeenkomsten, regiobijeenkomsten en de jaarlijkse BGN-dag (inclusief Algemene Ledenvergadering). Je ontvangt onze maandelijks nieuwsbrief, waarmee we je op de hoogte houden van al onze activiteiten. Als aspirantlid hoef je geen nascholingspunten te halen: je bent immers nog in opleiding.

Bekijk het volledige overzicht met de verschillen tussen het aspirantlidmaatschap en het kernlidmaatschap bij de 'veelgestelde vragen' ('Lidmaatschap').

Wat kost het aspirantlidmaatschap?

Voor het aspirantlidmaatschap betaal je € 77,02 per lidmaatschapsjaar (incl. btw). Daarnaast vragen wij eenmalige inschrijfkosten van € 25,67 (incl. btw). Een investering in jouw toekomst als BGN-gewichtsconsulent!

Aan welke toelatingseisen moet ik voldoen?

  • Je dient ingeschreven te staan voor de opleiding tot gewichtsconsulent bij een door de BGN geaccrediteerde opleiding, aan te tonen middels een inschrijfbewijs waaruit zowel de opleider als de naam van de opleiding blijkt.
  • Je dient te handelen volgens de Richtlijnen Goede Voeding, de Voedingsnormen en de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad.
  • Je adviseert en/of verkoopt geen maaltijdvervangers en afslankproducten.


Overtuigd? Meld je vandaag nog aan als aspirantlid van onze vereniging!